Докато десетки хиляди бягат от Украйна всеки ден, има и

...
Докато десетки хиляди бягат от Украйна всеки ден, има и
Коментари Харесай

Все повече жени се връщат в Украйна, за да се бият или да помагат на близките си

Докато десетки хиляди бягат от Украйна всеки ден , има и придвижване на хора в противоположната посока - първо задгранични доброволци и украински емигранти, с цел да се бият или оказват филантропична помощ, само че се завръщат и дами. Водени от желанието си да оказват помощ на своите близки или просто да допринесат за отбраната и оцеляването на своята татковина и сънародниците си, тези дами , пренебрегнали страха от бомбите, стават от ден на ден след началото на съветското настъпление в Украйна на 24 февруари, съобщи АП.

Според организацията доста от тях не са бежанки, а дами, живели и работили в чужбина. Други са били принудени да пресекат границата, с цел да накупят артикули и материали, нужни вкъщи, и да ги отнесат назад.

АП цитира жена от Лвов, която до момента в който се качва са багажа си на влака в Пшемишъл, Полша, споделя, че е здравен служащ, връща се да оказва помощ в болничното заведение и " ще стои до края ". Друга жена, която живее в Италия, споделя, че се връща в родината си да помогне на другари от Киев да се изтеглят, преди градът да бъде окупиран от нашествениците.

Украинското държавно управление е разпоредило мъжете да остават поради мобилизацията. Затова болшинството напуснали Украйна са възрастни хора, дами и деца.

Полша е приела над 1,8 млн. бежанци от Украйна, близо три четвърти от всички хора, напуснали страната поради нападението от Русия. Говорител на полската гранична полици споделя, че измежду преминаващите през пунктовете по границата има и хора, които идват и се връщат, като някои го вършат по няколко пъти.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР