Докато дебатът за това кой актьор ще поеме ролята след

...
Докато дебатът за това кой актьор ще поеме ролята след
Коментари Харесай

Джеймс Бонд: Звезди, отказали ролята на 007

Докато дебатът за това кой артист ще поеме ролята след отдръпването на Даниел Крейг продължава, ирландският артист Лиъм Нийсън провокира неспокойствие, откакто разкри, че е отказал ролята.

В диалог с „ Rolling Stone ” 70-годишният Нийсън споделя, че през 90-те години на предишния век е бил поканен да изиграе 007.

" Познавам семейство Броколи. Гледаха куп артисти ", споделя Нийсън за продуцентското семейство, което стои зад шпионския франчайз. " Беше излязъл " Списъкът на Шиндлер " и Барбара [Броколи] ми се обади няколко пъти, с цел да ме попита дали се интересувам, и аз споделих: " Да, бих се интересувал ".

Но не неприятният екранен тест е повода Нийсън да откаже ролята, а по-скоро починалата му брачна половинка, актрисата Наташа Ричардсън, която взема решението вместо него.

" Моята прелестна брачна половинка, Бог да даде мир на душата й, ми сподели тогава: " Лиъм, желая да ти кажа нещо: в случай че играеш Джеймс Бонд, няма да се оженим ". Тя ми сложи ултиматум като на Джеймс Бонд и го сподели съществено! "

Ето някои други звезди, отказали ролята на именития шпионин:

Ричапд Бъртън и Елизабет Тейлър
Ричард Бъртън

Уелският артист от дълго време е в листата на основателя на Бонд Иън Флеминг с претенденти за ролята на 007.

Когато през 1953 година се появява опцията романът му " Казино Роял " да бъде филмиран, Флеминг, съгласно " Evening Standard ", написа на собствен другар, че съгласно него Бъртън " ще бъде най-хубавият Бонд ".

По-късно правнукът на Бъртън Гай Мастерсън ще показа, че седемкратно номинираният за " Оскар " Бъртън не се е впечатлил от героя, откакто към този момент е пресъздал на екрана величия като Александър в " Александър Велики " от 1956 година и Джими Портър в " Обърни се с яд обратно " от 1959 година

" Тогава, през 1959 година, Бонд беше нова идея ", споделя Мастърсън. " Никой не е имал визия, че ще стане толкоз прочут, колкото стана. Чичо ми ми е казвал, че си е мислел, че това ще бъде просто още един филм. "
Кари Грант (л)
Кари Грант

Ако някоя кино звезда от 50-те и 60-те години на ХХ в. е олицетворявала хладната учтивост, която Бонд пресъздава, то това е бил Кари Грант.

Американският артист от английски генезис се е прочул с голям брой касови шлагери по това време и съгласно книгата " Някакъв воин: забележителната история на филмите за Джеймс Бонд " е бил огромен почитател на книгите на Флеминг.

Освен това е бил шафер на сватбата на Алберт " Кюби " Броколи през 1959 година, индивидът, който ще продуцира 16 кино лентата за Бонд.

По времето, когато Бонд се появява на огромния екран, Грант е на петдесет години и отказав да взе участие във кино лентата.

Сър Майкъл Кейн

През 1967 година, откакто приключва пет кино лентата за Бонд, сър Шон Конъри се отхвърля от франчайза (въпреки че се завръща през 1971 г.).

В търсене на нов сътрудник 007 вниманието се насочва към сър Майкъл Кейн. Британският артист към този момент е направил име в " Зулу " от 1964 година, в ролята на Хари Палмър в " Досието Ипкрест " от 1965 година и в ролята на Алфи в едноименния филм от 1966 година

Кейн обаче имал други хрумвания и съгласно " Дейли Експрес " считал, че е прекомерно " елементарен " за ролята на сътрудник 007./БГНЕС

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР