Докато Брюксел обмисля прекратяване на издаването на визи за руснаци,

...
Докато Брюксел обмисля прекратяване на издаването на визи за руснаци,
Коментари Харесай

Назначиха русофил путинист за зам.-министър на икономиката

Докато Брюксел обмисля преустановяване на издаването на визи за руснаци, в София неприкрит русофил и путинист е  изкопан от дълбоката провинция и назначен за зам.-министър на стопанската система. Някой си Янко Топалов, който през последната година се е подвизавал като зам.-кмет на Чирпан, е следващото кадрово изобретение на служебния кабинет. 

На новия стопански зам.-министър е поверено наблюдението върху работата на профилираната комисии, обвързвана с лицензите за експорт на оръжие и технологии с двойна приложимост. По закон неин ръководител е министърът на стопанската система, само че е повече от ясно, че той не е в час с детайлите в документите на десетките претенции за износ на оръжие, подавани всеки месец.

Затова е повече от обикновено той да оторизира някои от заместниците, които да наблюдават процеса от негово име. Според осведомени с тази задача е претрупан тъкмо Янко Топалов.  
Темата с износа на оръжие е извънредно настояща от началото на войната в Украйна. Както стана ясно страната ни е изнесла разнообразни муниции за стотици милиони евро за Киев през медиатори в Полша, въпреки и публично Корнелия Нинова да твърдеше, че нито едно българско оръжие не е стигнало до окопите.

Известно е, че поради тази търговия Нинова бе остро атакувана от русофилските среди, които се заканиха, че измежду рухването на кабинета Петков, това изменничество ще спре. Янко Топалов е доста подобаващ за задачата да управлява верния оръжеен експорт, настояват осведомени. Те припомнят, че през май т.г., до момента в който в Украйна се води кървава война, господинът е бил на посещаване в Минск, с цел да укрепва българо-беларуските връзки, евентуално тъй като в кметството неговият сектор е бил „ интернационално съдействие и вложения “ 

Заедно с него в делегацията са били и депутати от Има Такъв Народ и „ Възраждане “, както и представители на групата за другарство „ България-Беларус “.
През 2019 година, Топалов още веднъж е бил в страната на Лукашенко, само че тогава с делегация от кметството в Чирпан и е посетил гр. Брест. Тогава е показан като съпредседател на някаква „ Международна асоциация за районно съдействие “, основана в Москва.

Информацията за тези визити е единствено от публични източници. В биографията, с която е показан новият зам.-министър, този негов уклон към дружба и съдействие с белорусия деспот Лукашенко липсват.
Във визитката на 66-годишния Топалов написа, че е бил секретар на Междуведомствената комисия по изключителни обстановки и зам.-председател на Държавна организация „ Гражданска отбрана “ към Министерски съвет, а преди този момент до 2015 година, е бил основен секретар на Върховния касационен съд на Република България.
Източник: Уикенд 
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР