Докато броят на жертвите в Газа и Израел расте, поне

...
Докато броят на жертвите в Газа и Израел расте, поне
Коментари Харесай

Близките на 150 заложници на Хамас вече седмица живеят в страх и надежда

Докато броят на жертвите в Газа и Израел пораства, най-малко 150 заложници не престават да са държани в плен от Хамас, до момента в който фамилиите им живеят в вяра и боязън. Сред тях са 13 деца и минимум осем индивида над 60-годишна възраст.

Палестинската въоръжена формация твърди, че ги е скрила на " безвредни места и тунели " в Газа , само че е заплашила да ги убие, в случай че Израел продължи да бомбардира домове на цивилни.

 
 заложници Израел БГНЕС

Сред похитените са Мая Регев, на 21 години, и брат й Итай, на 18 години, от Херцлия. Те са били на музикалния фестивал Supernova в Южен Израел. Сутринта на нападението бащата на Мая получил позвъняване от щерка си, която изкрещяла „ Тате, те стрелят по мен! “.

Семейството сподели, че по-късно са забелязали Итай с белезници в задната част на транспортно средство във видео, оповестено от Хамас.

Дорон Ашер, майка на две девойки, Раз и Авив, е била пленена, до момента в който е била при родственици покрай границата с Газа. Съпругът Йони видя видео по какъв начин брачната половинка и дъщерите му на пет и три години са натоварени на камион с други заложници .



В петък Хамас популяризира видео, показващо въоръжени мъже, които се грижат за отвлечени израелски деца , едното от които напълно малко бебе. В един от фрагментите по-голямото момченце, което е не по-голямо от 5 годинки, седи в скута на един от своите похитители, до момента в който терористът постепенно люлее бебето в количка.

Към този миг израелските управляващи не са удостоверили кои са двете деца. Западни медии обаче означават, че сходни видеа имат пропагандна цел , с цел да основават усещане, че Хамас се грижи добре за пленниците си.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР