Докато бельото често се смята за част от стила или

...
Докато бельото често се смята за част от стила или
Коментари Харесай

Какви материи бельо да изберем за добро интимно здраве

Докато бельото постоянно се счита за част от стила или просто секси аксесоар, то специалистите споделят, че изборът ви на бикини може евентуално да повлияе на вашето вагинално здраве и повсеместен комфорт.
От позиция на комфорта, гинеколозите показват, че вулвата е доста сензитивна и деликатна област, сходна на устните на лицето ви. Затова е значимо да се отнасяме деликатно към нея. По този мотив, някои материи са по-подходящи, изключително когато се заобикалят нападателни химикали и субстанции, участващи в индустриалния развой.

Освен това специалистите по женско здраве изясняват по какъв начин другите тъкани, от които е формирано бельото могат да повлияят на действителното здраве на вашата вагина, написа jenite.bg. Ако носите долни дрехи, което не разрешава на въздуха да минава свободно, като да вземем за пример тези, направени от синтетични тъкани, бактериите могат да се размножат, защото виреят в тъмни и влажни зони.

Какви материи да изберем, в случай че желаеме да поддържаме положително здраве в интимната област?

Памук

Според специалисти памучните бикини са най-хубавият избор за най-благоприятен вагинален комфорт. Бельото, направено от памук е абсорбиращо, дишащо и налично. Дори и бикините ви да не са напълно от памук, добре е да се уверите, че подплатата на чатала е от този материал. Ежедневното долни дрехи може да бъде направено от найлон, полиестер и спандекс, стига региона на чатала да има памучна подплата, която е по-щадяща за вулвата и вагината.

Синтетично долни дрехи единствено при подготовка

Въпреки че памучното долни дрехи нормално е отлично, специалистите загатват, че то не постоянно е оптимално за подготовка. Памучното долни дрехи ще се усеща по-влажно след подготовка, тъй че в случай че сте от хората, които се потят доста, може да ви е по-удобно в синтетичното долни дрехи, основано да всмуква влагата.

Лен

Освен памука, специалистите по женско здраве нормално предлагат да се избира долни дрехи от естествени материали. Ленът е несинтетичен материал, който има антимикробни свойства, които се свързват с предотвратяването на вагинални инфекции. Ленените бикини се характеризират с това, че са дишащи, леки и устойчиви. Изработена от растението лен, тази тъкан също е по-здрава от памука и супер издръжлива 

Коноп

Въпреки че гинеколозите не го загатват по име, конопът е различен натурален материал, който набира известност. Дрехите от коноп, които са направени от растителни нишки, са известни с това, че са дишащи и основават нужния комфорт. Конопът има антибактериални, противогъбични и антимикробни свойства, което го прави превъзходен материал за долни дрехи. Способността на тази материя за усвояване на влага също я прави изключително потребна за здравето на вагината, защото оказва помощ за попречване на натрупването на влага в бикините.

Мериносова вълна

Мериносовата вълна е друга материя, която не е категорично посочена от гинеколозите, само че предлага доста преимущества, които специалистите загатват като значими за вагиналното здраве. По-конкретно, бельото от мериносова вълна постоянно се търси от пътешественици и туристи заради многочислените си страхотни свойства, само че тези плюсове се простират и до всекидневно носене. Мериносовата вълна е меко и комфортно естествено влакно, което идва от мериносова овца. Въпреки че може да асоциирате вълната с груба текстура, тази материя е извънредно мека и тънка, като нейните нишки са ⅓ от диаметъра на кичур човешка коса. Този материал е резистентен на миризми, антибактериален, регулиращ температурата и дишащ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР