Докато България опитва да промени представата на чуждите туристи за

...
Докато България опитва да промени представата на чуждите туристи за
Коментари Харесай

Суперяхти и слабо изкуство - как Миконос стана парти дестинация за свръхбогатите

Докато България пробва да промени визията на непознатите туристи за себе си и да притегля по-платежоспособните от тях, образецът на един гръцки остров демонстрира, по какъв начин притокът на милиардери можа да трансформира и най-романтичното кътче в средище на неуместния разкош

Една пясъчна линия на югозападния бряг на гръцкия остров Миконос не е елементарен плаж - тук може да видите чанта за 10 хиляди евро или да купите пример на графити - изкуство за 250 хиляди Става дума за курорта " Намос ", където летуват Кейт Мос, Линдзи Лоън, Уейн Руни или Юсейн Болт, стартира репортаж на английския " Гардиън ".

Кореспондентът на изданието споделя, че вместо рибарско населено място, каквото е било в предишното, местността през днешния ден е празненство - клуб за свръхбогатите. Хората идват тук не с цел да си купят локални сувенири или занаятчийски произведения, а с цел да парадират с благосъстоянието си и да притеглят внимание, се споделя в обявата. Място за вечеря в ресторанта, където порция лаврак излиза 200 евро, се резервира седмица по-рано. В бара млади и остарели танцуват по масите в ритъма на аренби, а охранители в черни къси панталони и фланелки имат задачата, да не пускат непоканените. Започне ли нощното празненство сметките от по 50 или 100 хиляди евро не са нещо неизмеримо, свидетелстват самите охранители, които си обезпечават летни приходи на Миконос сезон след сезон.

View this post on Instagram
There ain't no party like a GREEK party.... champagne showers #mykonos styleeeee
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР