Докато България е в очакване какъв ще е съставът на

...
Докато България е в очакване какъв ще е съставът на
Коментари Харесай

Нова порция политически нападки ОБЗОР

Докато България е в очакване какъв ще е съставът на служебния кабинет, избран от посочения за длъжностен министър председател Димитър Главчев, късото мъртвило сред партиите в Народното събрание през днешния ден бе нарушено. " Ябълката на раздора " този път се оказа импортирания от ПП-ДБ план на решение за основаване на краткотрайна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на изчезналия стратегически документ " Пътна карта за реализация на плана за уголемение на газопреносната система на Република България ", както и всички обстоятелства и условия по отношение на реализацията на плана " Турски поток " на територията на България.

" Готови сме още през днешния ден да гласуваме решение за прекъсване на " Балкански поток ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

" Тръбата е 100% българска, напълно на територията на България, акциите са 100% на българите. Към днешна дата има 1,309 млн. лв. чиста облага. Няма подобен бизнес, такова държавно дружество, нещо, направено в България, което да носи подобен голям принос в пари на българите. Ако сътрудниците желаят и смятат, че в него има нещо неприятно и би трябвало да предадем ползите на България в интерес на Гърция, още през днешния ден може да внесат решение да спрем " Балкански поток ", сподели още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че от партията са подготвени за избори. " Ние постоянно сме подготвени, толкоз пъти минахме през това ", уточни той.

" Като похваля, че сме съумели да свършим нещо за 9 месеца, от ПП-ДБ се наскърбяват и излизат да ме опровергават. Нали до момента всичко беше общо - държавното управление общо, парламентарната група обща, триумфите общи ", съобщи още Борисов във връзка връзките им с досегашните сътрудници в сглобката. Той още веднъж изясни, че все пак застава зад измененията в Конституцията, препоръчани от Христо Иванов от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

По думите му, обаче, и Народното събрание, и държавното управление вършат неща, свързани с непотребни разходи. " Сега сега, за тези няколко дни има едно ужасно надцакване кой повече пари ще похарчи - държавното управление или Народното събрание. За страдание го споделям. Ако бях министър председател, щях да се боря нито едно от двете неща да не се случи ", добави той.

На въпрос от публицисти дали в действителност и ГЕРБ не са се присъединили в това " надцакване " Борисов беше сбит: " Включихме се, несъмнено, няма да оставим на Денков и Асен Василев да дават стотици милиони в последния си ден. Така че, да, включихме се, естествено. Но в царството на лудите, единствено естествения го афишират за вманиачен ", сподели още Борисов.

Според късата информация, която Борисов показа пред публицистите, той твърди, че за последните 9 месеца 150 пъти се е виждал с ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

" От 270 дни държавно управление 150 пъти сме се виждали трите партии - ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ", сподели Борисов, отговаряйки на апела на Кирил Петков ГЕРБ и Движение за права и свободи да кажат, че са " неофициалната коалиция ”.

" Ние споделяме почтено, че сме в очевидна коалиция с " Демократична Бълтария ". ГЕРБ и Движение за права и свободи също би трябвало да заявят почтено, че и те са в коалиция дружно. И във всички тези срещи, за които и Борисов приказва, са като среща на две обединения. Но с цел да може да се приказва за всичко това, господин Борисов и господин Пеевски би трябвало да си кажат ясно, че работят дружно ", съобщи от своя страна съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков пред публицистите в коридорите на Народното събрание.

Той направи уточнението, че в случай че ГЕРБ-СДС желаят да приказват за " Лукойл ", ще получат ръководител от тяхната парламентарна група. По този метод и ПП-ДБ, и ГЕРБ-СДС ще могат да засекат изказаните информации.

" Ние сме постоянно за цялостна бистрота, няма от какво да се опасяваме ", добави Петков.

Той напомни четирите значими тематики, които да са във фокуса на 49-ото Народно заседание: " Още на следващия ден да се вкарат в дневния ред разпоредбите за Антикорупционната комисия; Законът за отбрана на лицата, които подават сигнали. Знам, че ГЕРБ се тормозят от този закон, само че дано го приемем бързо. Третият закон, е законът за персоналния банкрут. Четвъртото нещо е пътната карта за енергетиката. Тези четири неща, в случай че бъдат изпълнени в идващите четири седмица, България ще получи 1,2 милиарда лв.. Тогава към този момент може да приказваме за повишение на пенсиите за непрекъснато и ще приказваме, че бюджетът може да бъде изпълнен. Всичко друго е замазване на очите ", съобщи Кирил Петков.

Ще подкрепим комисията за " Турски поток ", включваме и " Лукойл ", сподели пред публицисти в Народното събрание и съпредседателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Имам уверението от през вчерашния ден, от Кирил Петков, че те ще поддържат и за " Лукойл ". Ще бъде една комисия за следствие. Нека да забележим, всичко да се проверява, всичко да стане ясно. Ние изискуем на хората истината по всеки един план - от кой е извоювано, от кой е изгубено и къде са отишли парите на хората ", сподели Пеевски.

На въпрос дали от Движение за права и свободи са подготвени за избори Пеевски отговори: " Ние постоянно сме подготвени са избори ".

Помолен да разяснява думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че " и 150 депутати да имат ГЕРБ и Движение за права и свободи, държавно управление няма да има след изборите сред единствено тези две партии ", Пеевски отговори: " Дайте да дойдат изборите, да минат, да забележим какво доверие ще ни дадат хората. Много е рано за това, не е съществено да почваме да го водим този диалог занапред. Нека да забележим кой какво доверие ще има и тогава ще седнем да приказваме тези, които сме виновни към България ".

Малко по-късно Пеевски още веднъж приказва пред публицистите и съобщи, че с Кирил Петков е работил " доста по-добре, доста по-лесно и доста по-често ", в сравнение с с Бойко Борисов.

" Даже по този начин в случай че го гледаме, ние сме по-скоро коалиция с него, в сравнение с с Борисов, защото Борисов непрекъснато е бил зает, а Кирил е бил тук и сме били непрекъснато дружно. Затова приканвам Кирил да не влиза в тези дребни интриги. Всички сме били дружно, работили сме дружно, правили сме работа дружно, направихме доста хубави неща. Нека всички се успокоят, да си отидат по места, да се подготвят за избори, да дойдат резултатите и тогава чак да седнем и да си приказваме ", прикани водачът на Движение за права и свободи.

По думите му индивидът, който е развалил мира в сглобката и е тласнал България към избори, е Христо Иванов.

" Той го направи, тъй като не се усеща водач. Мечтата му е да е водач на това тяхно формирование, това, обаче не му се случва и щом не му се случва, би трябвало да го унищожи. Просто те би трябвало да се разсънят и да видят какво прави този човек. Той просто унищожи всичко. Можеше в България всичко да е наред, да няма избори, да вършим измененията, да си вършим работата, само че егото на един човек... Просто не желая даже да приказвам за него повече ", сподели Пеевски.

Лидерът на Движение за права и свободи прикани още един път популизмът да спре и да настъпи утешение.

" Призовавам Кирил да помни какво сме говорили, да не се срами от това, което сме говорили, говорили сме постоянно да работим за страната с тях, всеки ден сме били дружно и се вижда, че в случай че народът отново ни подреди, може отново да сме дружно, може и да не сме. Гледам Борисов приказва за 150-160. Ами може да се случи ние с Кирил да управляваме, а Борисов да е в съпротива. Борисов това би трябвало да го разбере! Кой е споделил, че Борисов наложително би трябвало да ръководи ", попита Делян Пеевски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР