Докато американците са свикнали да научават кой е избран за

...
Докато американците са свикнали да научават кой е избран за
Коментари Харесай

Fox news: Кога ще разберем кой е спечелил изборите? ВИДЕО

Докато американците са привикнали да научават кой е определен за президент в изборната нощ, в действителност изборният развой не е приключен толкоз бързо.

Президентските спечелили нормално се афишират в изборната нощ, тъй като новинарски организации като Fox News или The Associated Press разполагат с задоволително информация за гласоподаване, с цел да дефинират тъкмо спечелилия.

Но този избирателен цикъл беше друг.

Докато затваряха изборните секции и резултатите от президентските избори през 2020 година започнаха да валят във вторник, гласоподавателите търсеха: Кой ще завоюва, президентът Доналд Тръмп или някогашният вицепрезидент Джо Байдън?

Но без явен победител, разгласен в сряда сутринта, гласоподавателите започнаха да се питат: Кога ще разберем кой е спечелил изборите?

Преди да получите формален отговор на тези въпроси, би трябвало да разберете малко процеса на гласоподаване. Ето какво би трябвало да знаете, написа „ Фокс нюз “.

От четвъртък сутринта надпреварата наподобява зависи от четири основни щати на бойното поле, чиито резултати към момента са прекомерно близки, в това число Невада, Северна Каролина и Джорджия, както и познатия суинг щат - Пенсилвания. Два други основни щата, Мичиган и Уисконсин, бяха избрани за Байдън до обяд в сряда.

Когато надпреварата е толкоз оспорвано, по кое време ще има действителен резултат?

Невада

Байдън държи тясна преднина пред Тръмп в щата с докладвани 75% от бюлетините. Изборният отдел на щата разгласи в сряда сутринта, че няма да се актуализират повече резултати до обяд в четвъртък. Гласовете, които към момента би трябвало да бъдат преброени, включват бюлетини за изпращане по пощата, получени в изборния ден.

Северна Каролина, Джорджия

Тръмп води над Байдън с 94% от гласовете, регистрирани в Северна Каролина и 98% събрани в Джорджия.

Докато се очакваше Джорджия да приключи броенето на бюлетините в дългогодишната републиканска цитадела в сряда, към четвъртък сутринта не беше разгласен победител. Но преброяването в Северна Каролина, където бюлетините могат да бъдат изпратени по пощата в деня на изборите и получени до девет дни по-късно, може да отнеме повече време, с цел да приключи, в случай че маржът остане стеснен.

Пенсилвания

Губернаторът на Пенсилвания Том Улф съобщи в сряда сутринта, че Кийстоун стейт има над 1 милион бюлетини за изпращане по пощата. Докато Тръмп задържа водещата позиция в четвъртък сутринта, Байдън стартира да понижава разликата с 89% от преброените гласове.

По-рано формалните лица обявиха, че чакат множеството гласове да бъдат преброени до петък, 6 ноември.

Мичиган, Уисконсин

С близо 100% от гласовете, регистрирани в двата щати, Байдън имаше слаба преднина пред Тръмп. Кампанията на Тръмп заведе дело в Мичиган за наблюдаване на преброяването на бюлетините и даде обещание да изиска наново броене в Уисконсин.

Кога ще разберем резултатите от изборите?

Часът и датата, когато ще знаем за формалните резултати от изборите през 2020 година, зависят от разнообразни фактори. Първо, всеки щат ще продължи да брои националния избор и да удостоверява резултатите в дните - и даже седмици - след изборния ден.

Щатите имат разнообразни периоди, с цел да удостоверят резултатите.

Например:

Крайният период за Делауеър е два дни след изборния ден.

Ню Йорк и Калифорния ще сертифицират резултатите повече от месец по-късно на 7 и 11 декември, надлежно.

След като щатите удостоверят резултатите си, гласоподавателите на Изборния лицей ще се съберат на 14 декември в съответните си щати, с цел да дадат един избор за президент и един за вицепрезидент.

След това тези резултати се предават на Капитолия, където на 6 януари 2021 година Сенатът и Камарата на представителите ще се срещнат за взаимно съвещание в камарата на Камарата за броене на електоралните гласове.

Когато гласовете бъдат преброени и един билет получи болшинство от 270 или повече електорални гласа, вицепрезидентът, който ръководи като президент на Сената, ще разгласи резултатите.
Тези резултати „ се смятат за задоволителна декларация на лицата, в случай че има такива, определени за президент и вицепрезидент “.

С формалния резултат, печелившият билет ще бъде открит за президент и вицепрезидент на 20 януари 2021 година

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР