Докато американската икономика e на ръба на рецесията, Уолстрийт вече

...
Докато американската икономика e на ръба на рецесията, Уолстрийт вече
Коментари Харесай

Рецесия в САЩ? Според корпоративните отчети тя вече е тук

Докато американската стопанска система e на ръба на рецесията, Уолстрийт към този момент минава през интервал на спад на корпоративните облаги, който може да се окаже най-продължителният от седем години насам, написа.

С наближаването на края на сезона на докладите за първото тримесечие, междинният спад на облагите на фирмите от S&P 500 се прави оценка на 3,7% в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Въпреки че данните, събрани от Bloomberg Intelligence, демонстрират, че 78% от компаниите са надминали упованията на анализаторите, това е по-малко впечатляващо, в сравнение с звучи, като се има поради, че те понижиха прогнозите си преди началото на сезона.

По-важното е, че това беше второто следващо тримесечие на спад в облагите за корпоративна Америка. Прогнозите за низходящите облаги в този момент са съсредоточени към интервала от април до юни, за който спадът на облагата е оценен на 7,3%, сочат данни, събрани от Bloomberg Intelligence.  В същото време анализаторите считат, че напрежението от по-високите лихвени проценти и намаляващото потребителско търсене ще продължи до третото тримесечие на 2023 година, което опонира на предходните прогнози, че възобновяване на корпоративните облаги ще стартира през този интервал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР