Докато администрацията на Байдън се бори с все по-напрегната и

...
Докато администрацията на Байдън се бори с все по-напрегната и
Коментари Харесай

Антъни Блинкън тръгва на обиколка в Близкия изток

Докато администрацията на Байдън се бори с все по-напрегната и нестабилна обстановка в Близкия изток, държавният секретар Антъни Блинкън се насочва на обиколка в района , четвъртата такава в границите на три месеца. Това съобщи Асошиейтед прес.

С възходящата интернационална рецензия към интервенциите на Израел в Газа, Блинкен ще има претрупан и сложен дневен ред. Той потегля дни, откакто почитан.

От държавният департамент показаха, че не чакат диалозите по време на обиколката да бъдат лесни. Говорителят на ведомството съобщи, че има проблеми пред района и предстоят сложни избори. По думите му е отговорност на Съединените американски щати да управляват дипломатическите старания за справяне с тези провокации.

Антъни Блинкън ще посети Турция, Гърция, Йордания, Катар, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Израел, Западния бряг и Египет по време на обиколката си в Близкия изток.

Основната тематика, която ще бъде разисквана е войната в Газа. Държавният секретар ще се опита да окаже напън на Израел за понижаване на военните интервенции в анклава и увеличение на филантропичната помощ.
 Блинкън изненадващо дойде в Рамала
Блинкън изненадващо дойде в Рамала

След като посети Рамала, Блинкен има намерение да пътува до Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР