Докараха починало 5-годишно дете в болницата в Благоевград5-годишно дете от

...
Докараха починало 5-годишно дете в болницата в Благоевград5-годишно дете от
Коментари Харесай

Докараха починало 5-годишно дете в болницата в Благоевград

Докараха умряло 5-годишно дете в болничното заведение в Благоевград
5-годишно дете от кочериновското село Стоб е било докарано умряло в болничното заведение в Благоевград.  Късно нощес родителите открили, че детето им не диша и се обадили на Спешна помощ. Сигналът във Филиала на ЦСМП – Рила е постъпил към 1,30 ч. през нощта. Медицински екип незабавно е дошъл в дома на детето. Дежурните медици незабавно са почнали реанимационни дейности, само че безуспешно. След това са го транспортирали до болничното заведение в Благоевград, като по пътя са траяли с опитите да го съживят. Екипът е избрал да го транспортира до Благоевград, макар че е в друга област, тъй като болничното заведение е най-близката.

„ При нас е докарано без витални индикатори – без сърдечна и дихателна активност.  Повече от 40 минути сътрудниците са правили реанимационни дейности, само че то към този момент е било умряло. Въпреки че при нас е докарано мъртво и нямам никакви подозрения за съответните дейности на сътрудниците, съм назначил вътрешна инспекция “, сподели шефът на болничното заведение в Благоевград доктор Димитър Димитров.

По предварителни данни повода за гибелта е аспирация.  Най-вероятно детето е умряло в съня си поради задушаване от повръщане. Последните 3-4 дни то е имало разстройство и е повръщало. Назначена е аутопсия, която да дефинира аргументите за гибелта.

От Районна прокуратура-Благоевград прецизираха, че ще ще изпратят материалите по случая на сътрудниците си от Районна прокуратура-Кюстендил – териториално поделение Дупница, тъй като гибелта е настъпила на тяхна територия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР