Док Ривърс беше уволнен от поста на старши треньор на

...
Док Ривърс беше уволнен от поста на старши треньор на
Коментари Харесай

Филаладелфия 76ърс уволни старши треньора Док Ривърс

Док Ривърс беше уволнен от поста на старши треньор на Филаделфия 76ърс.

61-годишният експерт прекара три сезона отпред на отбора, само че и в трите Сиксърс отпадаха във втория кръг на плейофите. В неделя отборът отстъпи с 88:112 при гостуването си на Бостън Селтикс в седмия мач от полуфиналите в Източната конференция и отпадна с 3:4 победи, макар че водеше с 3:2 след дуел номер 5. Така Филаделфия остава без присъединяване във финалите на Източната конференция от 2001 година насам.

За три сезона като старши треньор Док Ривърс реализира 154 победи и 82 загуби в постоянната част от акцията. В кариерата си той е водил още тимовете на Орландо Меджик, Бостън Селтикс и Лос Анджелис Клипърс, като със Селтикс завоюва купата през сезон 2007/08. От 2010 година насам обаче воден от него тим не е достигал край в някоя от двете конференции.

Според ESPN любимците за овакантения пост са актуалният асистент в клуба Сам Касел, някогашните помощници Майк Д`Антони и Монти Уилямс, досегашният ментор на Милуоки Бъкс Майк Бъдънхолзър, досегашният старши треньор на Торонто Раптърс Ник Нърс, както някогашният старши треньор на Лос Анджелис Лейкърс Франк Вогел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР