Доживотни присъди без право на обжалване за трафикантите, отговорни за

...
Доживотни присъди без право на обжалване за трафикантите, отговорни за
Коментари Харесай

Потвърдиха доживотните присъди за трафикантите от камиона - убиец

Доживотни присъди без право на обжалване за трафикантите, виновни за случая с така наречен " камион-убиец ", при който починаха 71 мигранти в Австрия преди 4 години. Трима български жители и един афганистанец бяха приети за отговорни за ликвидиране, откакто отказали да отворят хладилния камион и транспортираните от тях мигранти се задушили.

Август 2015 година - австрийската полиция ревизира зарязан на автомагистралата камион. В хладилната камера откриват телата на 71 мигранти, умряли от задушаване.

Разследването на случая с " камиона-убиец " уточни, че виновни за гибелта на мигрантите са трима български жители и един афганистанец. Обещали да превозят бежанците по така наречен " Балкански маршрут ". Камионът бил херметически затворен, а четиримата мъже отказали да отворят вратите, макар молбите на затворените в камерата хора. Днес Апелативният съд в унгарския град Сегед ги призна за отговорни за ликвидиране и ги осъди на пожизнен затвор. При произнасянето на присъдите, съдията дефинира дейностите им като " чудовищни " и напомни, че измежду жертвите е имало деца на възраст сред 1 и 11 години.
Ерик Мезолаки, арбитър от Апелативния съд в Сегед: 71 души починаха по ужасяващ метод в този камион. Прекарали са последните си мигове, гледайки по какъв начин фамилиите им се задушават. И всичко това, тъй като обвинените са предпочели да се спасят от полицията, вместо да спасят живота на тези хора. Това е демонстрация на чудовищно равнодушие.
На предходната инстанция бяха присъдени по 25 години затвор. Макар и камионът да беше открит в Австрия, делото се преглежда в Унгария, откакто правосъдната експертиза откри, че мигрантите са починали на унгарска територия. Още 10 души от същата мрежа за трафик на хора са наказани на по приблизително 10 години затвор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР