Доживотна присъда може да получи германец за убийството на проститутка

...
Доживотна присъда може да получи германец за убийството на проститутка
Коментари Харесай

За убийство на проститутка от България германец може да получи доживотен затвор

Доживотна присъда може да получи немец за убийството на продажница от България. Тялото на жертвата Малина беше намерено през есента на предходната година в хотелска стая. Подсъдим за закононарушението е мъжът, който я повикал преди този момент и е бил влюбен в нея. Процесът против него стартира този месец, а присъда се чака през юли.

Късно вечерта на 8 ноември 2022 година в хотел „ Адлер ” в Лайпциг камериерка желае да почисти стая 105. Тя е наета предния ден и към този момент би трябвало да е освободена. Ключът обаче не е върнат на рецепция, а вратата е заключена. От стаята се чуват шумове от течаща вода и включен тв приемник.

Повикан е шефът, който отключва вратата. Той влиза първо в банята, с цел да спре водата. В стаята е мрачно и когато се светват лампите, чиновниците на хотела заварват цялата стая в кръв. Петна има по килима, леглото и завесите. На пода лежи тялото на жена, което също е в кръв.



Убитата е 31-годишната Малина от България, който е от ромски генезис. Жената е родом от Луковит и година по-рано е отпътувала за Германия дружно със своята сестра. От чужбина изпраща пари на майка си, която е била наясно, че щерка й работи като продажница.

По тялото на Малина има 4 прободни рани от нож в гърдите и във врата. Според правосъдните медици гибелта й е настъпила няколко часа по-рано.

Предния ден дамата се появява по обяд в хотела. Иска от рецепция зарядно за телефон и организира диалог от фоайето. Служителка я чува да споделя „ В хотела съм и съм подготвена ”, след което Малина напуща постройката.

Разследващите бързо стигат до главния обвинен за убийството. Стаята, в която е намерено тялото й, е наета от 43-годишния немец Дани. Той прави резервация за един човек в двойна стая посредством платформата Booking. Късно вечерта на 7 ноември се записва в хотела. На шефа му прави усещане, че мъжът е доста изпотен и от него се носи неприятна миризма. Час след среднощ Дани още веднъж слиза на рецепция и желае принадлежности за хранене. Никой от личния състав не вижда Малина да се качва в стаята.

Убийството е осъществено сред 6 и 8 ч. сутринта на 8 ноември. След него Дани напуща неусетен хотела. След като е намерено тялото на Малина, стартира издирването му и мъжът е арестуван на идващия ден. Той се е познавал с жертвата от няколко месеца и бил влюбен в нея. В профила си във „ Facebook ” е качил няколко фотоси на двамата и написал „ Обичам Малина повече от всичко и бих желал да се оженя за нея “.

Дани е незает, като през живота си е работил за малко като цветар. Има регистрации в полицията за кражба и нанесена телесна щета. В стаята му в дома на родителите му проверяващите откриват купища дамско долни дрехи. Той не дава пояснение за него, а за случилото се хотелската стая също резервира цялостно безмълвие. Според прокуратурата убийството е осъществено от гняв, откакто Малина е отклонила предлагането му за сватба.

Убийството провокира митинги на феминистки, които го дефинираха като закононарушение от ненавист против дамите. Около 100 души се събраха и възпламениха свещи пред хотела, където беше открита мъртва Малина.

Процесът против Дани стартира този месец в съда в Лайпциг. В правосъдната зала той продължава да пази безмълвие. Присъда се чака при започване на месец юли. Ако бъде приет за отговорен, Дани може да получи наказване от 15 години затвор до доживотна присъда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР