Доживотна присъда е получил извършителят на първото политическо убийство в

...
Доживотна присъда е получил извършителят на първото политическо убийство в
Коментари Харесай

Доживотна присъда за първото политическо убийство в Германия през ХХI век

Доживотна присъда е получил причинителят на първото политическо ликвидиране в Германия през този век, съобщи Би Би Си.

Магистратите в западния град Франкфурт на Майн са постановили, че десният екстремист Щефан Ернст е бил отговорен за умишленото ликвидиране на ръководителя на локалната администрация в град Касел - Валтер Любке на 1 юни 2019 година Ернст е прострелял политика, който е умрял от раните си.



Щефан Ернст

Осъденият е декларирал, че е направил закононарушението, тъй като не е одобрявал подкрепяната от Любке политика на канцлера в Берлин Ангела Меркел за приемане на мигранти.

Освен Ернст обвиняем за убийството на политика е бил и мъж, наименуван Маркус Х. Той е получил условна присъда отнемане от независимост за период от 18 месеца.

Британската медийна корпорация уточни, че убийството на Любке е първото закононарушение от този вид в Германия от 70-те и 80-те години на предишното столетие. Тогава при атентати, осъществени от крайнолявата Фракция Червена войска са починали 34-ма души (политици, икономисти и други).

Убийство на Любке е било и първото такова закононарушение, осъществено от крайнодесен деятел в страната през последните съвсем 100 години. Външният министър на Берлин Валтер Ратенау е бил атакуван с гранати и огнестрелно оръжие перз 1922 година от членове на организацията "Консул " в столицата на Германия и по-късно умрял.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР