Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа

...
Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа
Коментари Харесай

Доходното здание в Русе ще бъде ремонтирано и реставрирано за близо 600 хил. лева

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна полезност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от 582 хиляди лв.. Това заяви за Българска телеграфна агенция заместник-кметът по филантропичните действия на Русе Енчо Енчев. 

Началото на ремонта на постройката към този момент е сложено.

Проектът включва реституция на основните фасади, както и реорганизация на механически съоръжения. Предвидено е също изцяло разчистване и възобновяване на фасадните каменни детайли, замяна на част от дограмите, както и непълен ремонт на покрива поради течове. Ще се работи и по инсталацията за водоснабдяване и канализация, защото при интензивни превалявания се връщат канални води в санитарните възли, намиращи се в подземното равнище на постройката. 

" Това е дълго чаканият ремонт на Доходното здание. В последните 20 години не е юридически толкоз сериозен ремонт. Има пострадване по каменната облицовка на постройката, а от там са се появили плесени и други корозионни процеси. По купола има детайли, които би трябвало да се подменят. Надявам се, че това ще завърши до 15 март т.г., когато е началото на интернационалния фестивал " Мартенски музикални дни ", сподели Енчев. 

Ще бъде построена и нова отводнителна апаратура в мазето на Доходното здание. " Там ще бъдат инсталирани и помпи за отводняване. Ще бъде построена и нова мълниезащита, защото сегашната е мощно корозирала с времето и тук-там е прекратена ", сподели още Енчев. 

По думите му ремонтът би трябвало да завърши до края на годината. 



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР