Доходността на облигациите на Китай падна до рекордно ниски нива,

...
Доходността на облигациите на Китай падна до рекордно ниски нива,
Коментари Харесай

Доходността на китайските облигации достигна рекордно ниски нива, тъй като инвеститорите се противопоставят на предупрежденията на централната банка

Доходността на облигациите на Китай падна до рекордно ниски равнища, защото вложителите реагираха на дефлационните сили във втората по величина стопанска система в света и подцениха многократните предизвестия от централната банка, че балон се образува на пазара на държавни облигации.

Доходността на 10-годишните облигации, която се движи назад на цените, падна до 2,13 % в четвъртък, до момента в който доходността на 30-годишните облигации също падна до 2,37 %.

Инвеститорите се опълчват на предизвестията на Народната банка на Китай, че неистовото пазаруване рискува да сътвори банкова рецесия в стила на Silicon Valley Bank. Миналия месец централната банка разкри готовността си да се намеси на пазара за първи път от десетилетия, с цел да предотврати внезапен спад на дълготрайната рентабилност.

„ PBoC се бори с вложителите в облигации за дълготраен проект проценти за известно време, само че с стеснен триумф до момента “, сподели Лари Ху, китайски икономист в Macquarie в Хонконг.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР