Доходите на всеки втори човек по света са спаднали заради

...
Доходите на всеки втори човек по света са спаднали заради
Коментари Харесай

Ковид ни удари жестоко по джоба! Вижте с колко са спаднали д...

Доходите на всеки втори човек по света са спаднали поради ковид. Жителите на страните с ниски приходи са изключително тежко наранени от загубите на работни места или съкращенията на работното си време, демонстрира изследване на института " Галъп ", съобщи Ройтерс.

Базираният в Съединени американски щати институт е проучил 300 000 души от 117 страни по света. Половината от имащите работа са печелели по-малко поради спиранията, свързани с ковид.

Това се равнява на 1,6 милиарда наранени по света, отбелязва " Галъп ". " Тези проценти варират от 76 на 100 в Тайланд до 10 на 100 в Швейцария ", означават в изказване създателите на изследването.

В Боливия, Мианма, Кения, Уганда, Индонезия, Хондурас и Еквадор, над 70 на 100 от запитаните са съобщили, че получават по-малко, в сравнение с преди световната рецесия. В Съединени американски щати тази цифра спада до 34 на 100.

Кризата с КОВИД-19 е засегнала служащите по целия свят, изключително дамите, които са свръхпредставени в нископлатени браншове като продажбите, туризма и питателните услуги.

Проучване на " Оксфам " в четвъртък сподели, че дамите по света са изгубили доходи от 800 милиарда $ поради пандемията.

Освен това над половината от запитаните са декларирали, че краткотрайно са спрели да работят - или към 1,7 милиарда възрастни по света. В 57 страни, в това число Индия, Зимбабве, Филипините, Кения, Бангладеш и Салвадор, над 65 на 100 от запитаните са съобщили, че краткотрайно са спрели работа. По-слабо са наранени най-вече развитите страни с високи приходи. По-малко от 1 от 10 в Австрия, Швейцария и Германия са спрели краткотрайно работа. В Съединени американски щати тази цифра е 39 на 100, демонстрира изследването.

Освен това един на всеки трима е изгубил работата или частния си бизнес - което значи над 1 милиард души по света. Тези числа също варират, от 3 на 100 в Швейцария и 13 на 100 в Съединени американски щати, до над 60 на 100 във Филипините, Кения и Зимбабве.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР