Доходите на младите поляци, които са на възраст до 26

...
Доходите на младите поляци, които са на възраст до 26
Коментари Харесай

Полша няма да облага с данък доходите на младите хора

Доходите на младите поляци, които са на възраст до 26 години, няма да бъдат облагани с налог, откакто през вчерашния ден влезе в действие нов закон, заяви Си Ен Ен. Разпоредбата ще засегне към 2 млн. работещи поляци съгласно калкулации на държавното управление на премиера Матеуш Моравецки. Целта е да се спре огромното приключване на мозъци, което Полша претърпява в последните 15 години, откакто влезе в Европейски Съюз. Според формалните данни за този интервал 1.7 млн. души са напуснали страната, като съвсем 600 000 от тях са с висше обучение. Англия е най-популярната дестинация за полските имигранти и към този момент близо 1 млн. поляци живеят там. " Все едно че популацията на столицата Варшава си е тръгнало... това е голяма загуба. Трябва да сложим край и младежите би трябвало да си останат в Полша ", съобщи министър председателят по време на дебатите на закона в пленарна зала.

Новата наредба планува приходите на младежите, които печелят годишно под 85 528 полски злоти (19 875 eвро), да не бъдат облагани с данък върху приходите, който е в размер на 18%. Отстъпката е великодушен жест, защото междинната годишна заплата в Полша е малко под 60 000 злоти (13 942 евро). Това е единствено първата от серия ограничения за възстановяване на живота на младежите, които ръководещата партия " Право и правдивост " даде обещание по време на акцията за евровота, състоял се през май. През ноември в Полша ще се проведат и парламентарни избори, а до тогава ще влязат в действие и още облекчения за младежите. Предвижда се бъдат отпуснати и специфични дотации за фамилии с дребни деца. Правителството чака ограниченията да костват на бюджета около 40 млрд. злоти (10 милиарда евро).

Масовото овакантяване на страната има отрицателно влияние върху стопанската система. " В последните три (или) четири години започнахме да следим дефицит на работна ръка и (осъзнахме), че е належащо тези хора да се върнат ", споделя пред Си Ен Ен Барбара Янцевич, която управлява отдела за проучвания на стопанската система и миграцията към варшавския Център за проучвания на миграцията.

КАРЕ - ПОЗИЦИЯ

Експертите по миграцията обаче не са уверени, че тактиката на полското правителство ще проработи. " Не всичко е пари ", отбелязва Хедър Ролф, която управлява екипа за претовареност и обществена политика на Националния институт за стопански и обществени проучвания в Лондон, представена от Си Ен Ен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР