Доходите на 53 % от българите вече са засегнати заради

...
Доходите на 53 % от българите вече са засегнати заради
Коментари Харесай

53% от българите са засегнати от икономическата криза заради Covid-19

Доходите на 53 % от българите към този момент са наранени поради икономическите последствия от рецесията с Covid-19. Това излиза наяве от изследване на " Кантар ", поръчано от Европейския парламент, прецизира БНР.

Други 26 на 100 от интервюираните наши сънародници заявяват, че чакат скоро приходите им да бъдат наранени, макар че към момента не са усетили този резултат от рецесията.

Така страната ни се подрежда измежду най-тежко засегнатите по този индикатор измежду 27-те страни от Европейския съюз.

В европейски мащаб 39 на 100 от интервюираните показват, че приходите им към този момент са потърпевши поради пандемията от Covid-19. По-висок % от 53, какъвто е у нас, има единствено в Кипър, Гърция, Испания и Румъния, сочат още данните от изследването, което е извършено сред 25 септември и 7 октомври измежду близо 25 000 жители от всички страни – членки.

Мнозинството от тях са уверени, че Европейският съюз би трябвало да разполага с повече средства за преодоляването на пандемията, като преди всичко е публичното здраве, следвано от икономическото възобновяване. За първи път битката с климатичните промени изпада от топ три на целите, за които Брюксел би трябвало да разходва средства, съгласно европейските жители. Мнозинството от тях са уверени, че евросредствата би трябвало да бъдат обвързани със спазването на върховенството на закона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР