Доходи от почти 2 млн. лева за две години и

...
Доходи от почти 2 млн. лева за две години и
Коментари Харесай

„Нямам обяснение“: Шефът на „Майчин дом“ е получил близо 2 млн. лв. за 2,5 години

Доходи от съвсем 2 млн. лв. за две години и половина на шефа, сигнали нарушавания при ръководството и трудовото законодателство, спор на ползи, еднолично ръководство и за похлупак закриване на клиниката за инвитро. Всичко това на фона на митинги против изискванията на труд и отношението към медиците. Така наподобява в резюме обстановката към най-големия родилен дом в страната – „ Майчин дом “.

Доклад на вътрешен одит на Министерството на здравеопазването демонстрира, че изпълнителният шеф на държавна болница – Иван Костов – е получил 1 707 000 лв. по разнообразни механизми в границите на две години и пет месеца, заяви bTV. Перата, по които си е обезпечил приходите, са разнообразни: 948 000 лв. да вземем за пример са от консултантската му активност в Медицинския център, което е над 51% от цялата сума.

Междувременно информация в имуществените заявления за 2021 година на шефовете на болнични заведения, подадени към КПКОНПИ, сподели, че Иван Костов получава 19 500 лева месечно заплащане, или общо малко над 232 хиляди лева

„ Нямам пояснение. Тези приходи са многократно по-високи от тези на акушерки и лекари, нямам отговор “, сподели доктор Алан Начев, който е завеждащ Операционен блок в „ Майчин дом “.

От началото на 2023 година във ведомството са постъпили шест сигнала за нередности, в това число за „ роднински назначения “. Звено „ Вътрешен одит “ е сезирало способените органи.

Информацията идва, откакто в края на юни стана ясно, че в Прокуратурата към този момент има импортирани три сигнала против шефа на „ Майчин дом “, като инспекциите не престават и сега.

Те бяха импортирани от профсъюз „ Защита “ поради обвинявания, че Костов се е обкръжил със своя привилегирована клика в държавната болница, с която си разпределят „ лъвския къс “ от средствата. Твърденията отиват още по-далеч, като се приказва за подправяне на здравна документи за персонално облагодетелстване.

„ Не може българското опазване на здравето да тъне в бедност, да няма пари за заплати и съоръжение, а въпросният шеф да получава 1 200 000 лева заплата и в същото време да източва НЗОК “, съобщи ръководителят на синдиката Красимир Митов при внасянето на сигналите.

„ Лечебното заведение е декларирало изтриване на реализираната активност по асистирана репродукция “, прибавят в този момент от Министерство на здравеопазването.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР