Доха ще отпусне 60 милиона долара за подпомагане на програмата

...
Доха ще отпусне 60 милиона долара за подпомагане на програмата
Коментари Харесай

Катар ще отпусне 60 милиона долара в помощ на най-слабо развитите страни

Доха ще отпусне 60 милиона $ за подкрепяне на програмата си за най-слабо развитите страни, заяви през днешния ден емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, представен от ТАСС.

От тази сума 10 млн. $ са за подкрепяне на реализирането на ограниченията в Програмата за деяние на Доха в интерес на най-слабо развитите страни, а 50 млн. $ - за реализиране на плануваните резултати в програмата и за повишение на устойчивостта в тези страни, сподели емирът при откриването на Петата конференция на Организация на обединените нации за най-слабо развитите страни в катарската столица.

Ал Тани прикани интернационалната общественост да последва образеца на Катар и " да поеме самодейността " да спомага на програмата на Доха, определяйки това като " филантропичен дълга " към народите на най-слабо развитите страни.

Програмата за деяние на Доха съставлява " пътна карта " за развиване на упоменатите страни, съгласувана през март предходната година.

Тя има шест основни цели: премахване на бедността; потребление на научния, техническия и иновационния потенциал; подкрепяне на структурните реформи; развиване на интернационалната търговия и районна интеграция; приемане на ограничения по отношение на климатичните промени и възобновяване след пандемията от КОВИД-19, а също активизиране на интернационалната взаимност.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР