Доха, Катар – На една от най-големите технологични конференции в

...
Доха, Катар – На една от най-големите технологични конференции в
Коментари Харесай

Може ли AI да задълбочи неравенствата в света?

Доха, Катар – На една от най-големите софтуерни конференции в света, без значение дали беше на основната сцена, страничните й панели или на десетките на блестящи, извисяващи се щандове на компании, имаше един термин на устните на всички: изкуствен интелект (AI).

На Web Summit – извършена за първи път в Близкия изток в Доха – и която завърши в четвъртък, бизнесмени, вложители и бизнес водачи от цялостен ​​свят говореха за опциите на AI.

Въпреки това, наред с това неспокойствие, има и възходяща угриженост измежду специалистите, че тези технологии могат да изострят неравенствата, разделящи света.

Технологиите, в това число изкуственият разсъдък, рискуват да засилят предразсъдъците, които към този момент съществуват, съгласно Айо Томети, съ-създател на основаното в Съединени американски щати антирасистко придвижване Black Lives Matter.

„ Виждаме напълно безусловно, че предразсъдъците са програмирани в технологиите, които се внедряват в нашите общности. И тези пристрастия би трябвало да бъдат р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР