Доха, Катар – Агенция Санад на Ал Джазира разследва израелското

...
Доха, Катар – Агенция Санад на Ал Джазира разследва израелското
Коментари Харесай

Какво удари болницата ал-Ахли в Газа?

Доха, Катар – Агенция Санад на Ал Джазира проверява израелското изказване, че бомбардировката на арабската болница ал-Ахли в Газа е резултат от отвод на ракета от Палестинския ислямски джихад, а не резултат от безмилостните бомбардировки на Израел над линията Газа от 7 октомври.

Разследването на Санад проучва кодирани във времето фрагменти от няколко източника, в това число предаване онлайн от публицист на Al Jazeera по това време.

Продължете да четете

лист от 4 детайли Въпроси и отговори за войната Израел-Газа | Започнете тук Изтриване на Палестина Погледът: Ще бъде ли офанзивата против болничното заведение в Газа повратна точка за света? „ В момента се опасявам, че западните страни ще се поддадат на израелската агитация “ end от списък

Също по този начин бяха оценени фрагменти онлайн от Газа от Израел, които изясниха, че предаването онлайн на Ал Джазира изостава с 35 секунди.

Разследването разкрива, че израелските изказвания наподобява са тълкували неправилно доказателствата, с цел да изградят история, че една от светкавиците, записани от няколко източника, е била отвод на ракета.

Въз основа на обстоен обзор на всички видеоклипове, анализаторите на Sanad заключават, че светкавицата, която Израел приписва на спиране на запалването, в действителност е в сходство с израелската система за противоракетна защита Iron Dome, която прихваща ракета, изстреляна от линията Газа, и я унищожава във въздуха.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР