Договорите за три обекта ще разтрогне Столична община заради некачествени

...
Договорите за три обекта ще разтрогне Столична община заради некачествени
Коментари Харесай

Столична община разтрогва договори заради некачествени ремонти и лоша поддръжка на улици

Договорите за три обекта ще разтрогне Столична община поради некачествени поправки и неприятна поддръжка на улици, разгласи кметът Йорданка Фандъкова. Две са засегнатите компании – едната е „Пътища и съоръжения“ за реконструкцията на бул. „Шипченски проход“ и за поддръжка на една от зоните за настоящ ремонт, а другата е „Пътностроителна техника“ с контракт също за настоящи поправки. Общинското сдружение „София инвест“ поема поддръжката на улици до избирането на нови компании.

За ремонта на бул. „Шипченски проход“ от „Искърско шосе“ до „Христофор Колумб“ ще бъде оповестена нова процедура и ще бъде определена нова компания. Независимо от прекратяването на контракта, всички наказания остават, каза  пред БНР Йорданка Фандъкова.

Аз съм безапелационна и безусловно безкомпромисна във връзка с харченето на обществени средства. Не върша аз асфалта, само че когато не се прави като хората, не го плащаме и нямам никакви терзания за преустановяване на контракти.

Работи се и по преустановяване на два от договорите за настоящи поправки.

София е разграничена на шест зони, работят шест разнообразни компании по тези контракти. Откакто имаме тези контракти, са наложени наказания за към 780 хиляди лв. на шестте компании.

По отношение на ремонта на правата от бул. „Дондуков“, кметът Фандъкова разясни, че до края на седмицата се чака съвещание на комисията към Министерството на културата по отношение на настилката на булеварда, защото към момента тече подготвителният стадий.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР