„Договорили сме цена, която сега едва ли би могла да

...
„Договорили сме цена, която сега едва ли би могла да
Коментари Харесай

Министър Караджов: Не съм оптимист за строителството на АМ “Струма”

„ Договорили сме цена, която в този момент надали би могла да бъде контрактувана, само че надалеч не съм оптимист, тъй като разновидността е недопустим за еколозите. Ако получим утвърждение, градежът ще свърши за три години”. Това сподели в ефира на NOVA министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов във връзка градежа на автомагистрала „ Струма.

По думите му процедурата е напреднала, само че се чака оценка на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

„ Чакаме позитивен отговор от екологичното министерство и за тунела под Шипка. Имаме оферта от изпълнителя, съгласно която след 4 години и 2 месеца след утвърждението на плана, тунелът ще бъде приключен. Чакаме единствено екологичната процедура да завърши”.

Тол системата е друга тематика, която министърът разяснява. Той увери, че винетните такси няма да нарастват.

„ Те по-скоро да за понижаване, тъй като винетките заплащат 2/3 от сумата. Това не е почтено – в другите страни 2/3 от нея се заплащат от тежкотоварните превози”, сподели отрасловият министър.

Автомагистрала „ Хемус” ще бъде подготвена в цялостния си тип през 2027 година, увери Караджов и назова правата „ странна птица”. По думите му строителството там не е спряно.

“Не са спрени процедурите, предоставени посредством ин хаус. По същите процедури се строи и пътят Ботевград – Видин, сподели още министър Караджов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР