Договорихме се с кмета на Одеса и президента Порошенко да

...
Договорихме се с кмета на Одеса и президента Порошенко да
Коментари Харесай

Борисов: Изграждаме българско училище в Одеса и украински културен център в София

„ Договорихме се с кмета на Одеса и президента Порошенко да създадем българско учебно заведение в Одеса и украински културен център в София “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в словото си във връзка 160-годишнината от гимназията „ Г. С. Раковски “ в Болград.

Той участва на тържеството дружно с президента на Украйна Петро Перошенко, както и с вицепрезидента Илияна Йотова, заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Пред участниците в тържествата министър председателят Борисов разгласи още, че е взето решение 30 деца от Болградската гимназия да посетят София, а петима преподаватели от учебното заведение да преминат спомагателна подготовка в България. Тези действия ще бъдат финансирани със средства от бюджета на българското министерство на образованието.

Българският министър-председател сподели, че с решение на Министерския съвет от юни тази година е отпусната безплатна финансова помощ в размер на 150 000 лева за материално-техническо застраховане на образователния развой в гимназията в Болград.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР