Договорено е увеличение на цените на 113 клинични пътеки. За

...
Договорено е увеличение на цените на 113 клинични пътеки. За
Коментари Харесай

Нови цени за над 100 клинични пътеки са договорили лекарите и здравната каса

Договорено е нарастване на цените на 113 клинични пътеки. За тях са планувани 150 млн. лева, разгласи ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Венцислав Грозев, представен от Българска телеграфна агенция, след днешната среща сред съсловната организация и представителите на Националната здравноосигурителна каса по договарянията за цените за медицински услуги за тази година, които би трябвало да бъдат контрактувани до края на месеца.

Грозев акцентира, че са увеличени цените за клинични пътеки, по които главно работят общинските лечебни заведения - пулмология, акушерство и гинекология, педиатрия, неврология. За това упорстват самите общински лечебни заведения от митингите си от януари насам. По-рано през днешния ден Федерация на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ сложи същото искане и предложи основаването на фонд за подкрепяне на публичните лечебни заведения.

Към момента Здравната каса е изразила единодушие за увеличението на цените на клиничните пътеки, съобщи Грозев. По думите му са били контрактувани също и повече средства за профилактика, диспансеризация, медико-диагностични действия, както и за възнаграждение по капитация на общопрактикуващите лекари. Предстоят още диалози с представители на здравната каса, като Националният рамков контракт за тази година би трябвало да бъде подписан до 28 февруари и да влезе в действие от 1 април.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР