Договорено е сериозно увеличение на заплатите в здравеопазването, това обяви

...
Договорено е сериозно увеличение на заплатите в здравеопазването, това обяви
Коментари Харесай

Петков обещал сериозно увеличение на заплатите на медиците

Договорено е съществено нарастване на заплатите в опазването на здравето, това разгласи ръководителят на профсъюз " Защита " Красимир Митов пред БТВ.

Той добави, че това се е случило през вчерашния ден в кабинета на премиера Кирил Петков.

„ То ще е 900 лева за санитар, 1500 за сестра 2000 за доктор. Тоест краткотрайно седмица това, което сме поели като ангажимент стопираме митингите, желаеме тези неща, тъй като предстоят още да се договорят и да се изчистят нещата, а да се срещнем другата седмица. Така че митингите доведоха до триумф. Всички работещи сестри и лекари в ИСУЛ, които дръзнаха да излезем да си потърсят правата. Търсехме разговора. Надяваме се, че разговорът ще продължи, с цел да доведем до още по положителни неща, както за работещите в областта на опазването на здравето, по този начин и за българските пациенти ", добави той.

По мотив новината коментар направи и проф. Костадин Ангелов, който дефинира това като „ ужасно първоаприлско заричане “.

„ Какъв, обаче е механизмът то да се случи? Как и по кое време ще се случи? Кой и от кое място ще вземе парите и по какъв начин те ще стигнат до всеки доктор, мед. сестра и санитар? “, запита някогашният здравен министър.

Той посочи, че заплатите ще бъдат увеличени, само че от 01.04.22г., като се стопират заплащанията от НЗОК за спомагателни брутни трудови хонорари на лекарите, сестрите и санитарите в размер надлежно 600, 360 и 120 лева

„ Хем ще ги усилваме, само че ги понижаваме. Много въпроси, а отговори липсват. Лъжа, след неистина, след неистина... “, написа още проф. Ангелов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР