Договорените между президентите Владимир Путин и Джо Байдън в Женева

...
Договорените между президентите Владимир Путин и Джо Байдън в Женева
Коментари Харесай

Москва: Договорените от Путин и Байдън консултации трябва да започнат скоро

Договорените сред президентите Владимир Путин и Джо Байдън в Женева руско-американски съвещания по въпросите на стратегическата непоклатимост би трябвало да стартират в най-скоро време. Това съобщи в изявление за БНР съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

„ Ще призоваваме американските сътрудници да образуват делегация, която да е подготвена да се срещнем в най-скоро време и да контактуваме на междуведомствено ниво. От своя страна удостоверяваме готовността си за такава среща и такава работа. Преговорният ни екип към този момент е подготвен. Позицията ни е ясна, срещнали сме с нея Вашингтон, в това число и след идването на власт на администрацията на Байдън “.

Рябков акцентира, че Русия и Съединените щати осъзнават отговорността си на двете най-големи нуклеарни страни за интернационалната сигурност и стратегическата непоклатимост:

„ Не бягаме от тази отговорност. Заинтересовани сме другите страни да възприемат взаимната ни работа със Съединените щати в тази сфера като нещо положително, като тип застраховка. Знаем, че към тематиката има огромен интерес. Ще се стараем да бъдем на висотата на тази отговорност “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР