Договорът за промяна на името е вреден и трябва да

...
Договорът за промяна на името е вреден и трябва да
Коментари Харесай

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ: Договорът с Гърция е против националните ни интереси

Договорът за смяна на името е нездравословен и би трябвало да се отхвърли. Той е срещу македонските национални ползи, срещу македонската страна. Той е " развалено месо ", вмъкнато в здрав организъм, което ни задушава и занапред ще ни тегли надолу, в случай че не се противопоставим, съобщи водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски пред участниците в протестен марш, ортанизиран през днешния ден в Охрид от опозиционната партия, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Партийният водач подсети пред симпатизантите на ВМРО-ДПМНЕ някои исторически моменти, в които интернационалната общественост е обещавала по-добро бъдеще за страната при приемане на отстъпки, като краткотрайното название БЮРМ, смяната на знамето, конституцията, Рамковия контракт, териториалната метаморфоза на страната.

" Приехме всичко, кото желаеха от нас, и през 90-те, и през 2001 и през 2004 година Нека в този момент да бъдем смели, да променим метода и да не одобряваме това, което ни се предлага, тъй като е срещу нашите ползи, срещу това, което ни оставиха предците ни. Защото това е контракт за смяна на самите нас ", сподели апропо Мицкоски.

Той предизвести македонските жители, че в случай че мине това, което в този момент се предлага, " с признатия контракт се губи националната еднаквост и в същото време в ръцете на Гърция се дава спирачка да блокира европейския път на Македония когато желае и както желае ".

" И в случай че това мине, години по-късно ще пристигна миг, когато Гърция още веднъж ще слага нови условия, а ние тогава ще бъдем със заменена еднаквост, история и обучение. Ако с референдума се даде зелена светлина на контракта с Гърция, на процедура се включва алена светлина за референдума през 1991 година ", сподели Мицкоски, акцентирайки противоположното им наличие - че първият референдум е бил за основаване на независима, самостоятелна, суверенна Македония, а този за противоположното - смяна на името, идентичността и загуба на Македония каквато е гласувана през 1991 година

Опозиционният водач уточни законовите положения, съгласно които с цел да бъде сполучлив референдумът е належащо да гласоподават над 900 хиляди гласоподаватели, половината от които да поддържат контракта. Той насочи и съществени рецензии към сегашните ръководещи, водени от премиера Зоран Заев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР