Договорът за правно обслужване от адвокатското дружество Джингов, Гугински, Кючуков

...
Договорът за правно обслужване от адвокатското дружество Джингов, Гугински, Кючуков
Коментари Харесай

ББР обясни договора с адвокатската кантора с гасене на пожар и добри резултати

Договорът за правно обслужване от адвокатското сдружение " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков " е подписан законосъобразно в границите на пълномощията на банката на 1 юли 2021 година, а неговата цел е била да подсигурява правна отбрана на банката след овакантяване без предупреждение на началника на ръководство " Правно " , както и на още двама основни специалисти в края на юни 2021 година Това се показва в позиция на Българската банка за развиване (ББР), разпратена до медиите откакто излезе информация, че прокуратурата ревизира началника на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова . Бориславова е работила в адвокатската фирма преди да се заеме с политическа активност в Политическа партия.
 Разследват Лена Бориславова за неизгодна договорка Обновена
Разследват Лена Бориславова за неизгодна договорка

От прокуратурата отхвърлят да е съответно против нея

Договорът с адвокатското сдружение е преустановен три месеца по-късно, след назначението на нов шеф на ръководство " Правно ".

От ББР показват още, че благодарение на адвокатското сдружение е спряно изплащането на компенсации при овакантяване , с което за банката са осъществени директни изгоди в размер на 120 хиляди лева, неведнъж надхвърлящи цената на правните услуги, предоставени за тримесечния интервал на деяние на контракта. На ББР е оказвано всекидневно подпомагане и по редица оперативни въпроси, свързани с промени в нормативната уредба, регулаторни условия, търговски разногласия, използване на трудовото законодателство, производства по неплатежоспособност и други

В този интервал управлението на ББР е подало към Прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи сигнали за няколко от огромните експозиции на банката. По с общ размер над 1 милиарда лв. Прокуратурата се бе самосезирала през юни 2021 година Въпреки по някои от тези заеми заради в допълнение начислените хранителни запаси на сума над 190 млн. лв., тази кореспонденция е прекъсната от Прокуратурата през април 2022 година

От ББР подсигуряват, че оказват и ще продължат да оказват цялостно подпомагане на Прокуратурата по формираното досъдебно произвеждане.
 Край на сагата ББР - новият Надзорен съвет към този момент е вписан от съда
Край на сагата ББР - новият Надзорен съвет към този момент е вписан от съда

Шефове в ББР взимали заплати от по 60 000 лева, открил Кирил Петков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР