Договорът за модернизиране на градския транспорт в община Варна бе

...
Договорът за модернизиране на градския транспорт в община Варна бе
Коментари Харесай

60 нови електрически автобуса идват във Варна за по-чист въздух!

Договорът за модернизиране на градския превоз в община Варна бе подписан през днешния ден от министъра на околната среда и водите Нено Димов, оповестиха от министерството. Проектът е финансиран по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година “ (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 85,4 млн. лева, като оперативната стратегия обезпечава от тях 70 млн. лева По плана ще бъдат закупени 60 нови електрически рейса за потребностите на общинската компания " Градски превоз “ ЕАД във Варна, написа varna24.bg.

``
реклама

Предвижда се доставка и монтаж на 60 станции за постепенно зареждане на рейсовете и една станция за бързо зареждане. С осъществяването на плана количеството излъчвания на фини прахови частици (ФПЧ10) с източник превозът ще се понижи с 1 звук на годишна база. Реализирането на дейностите ще способства за възстановяване качеството на атмосферния въздух за над 340 000 поданици на община Варна. Срокът за осъществяване на дейностите е 39 месеца.

Проектът е част от напъните на Община Варна за рационализация на градския превоз в града и възстановяване индикаторите на въздуха.  За задачата досега са сполучливо осъществени още три плана, в границите на които бяха закупени 85 нови рейса и 30 тролейбуса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комента
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР