Договорът за машините не е приключен. Разбрахме, че не са

...
Договорът за машините не е приключен. Разбрахме, че не са
Коментари Харесай

Росица Матева: Държавата още не е платила машините за гласуване

" Договорът за машините не е завършен. Разбрахме, че не са платени и не  са държавна благосъстоятелност. " Това обявиха в предаването " Тази събота " по БТВ Росица Матева - ръководител на Оценка за съвместимост към ЦИК и номинация за член на новата комисия на ИСМВ, както и Димитър Димитров - представител на ЦИК и номинация на ГЕРБ за заместник-председател в новия състав.
Димитров добави, че договорът не е завършен, тъй като има противоречиви моменти . „ Сиела “ не е изпълнила всички отговорности по контракта и най-вероятно идната комисия, тъй като тя ще е приемник, ще би трябвало да прецизира неща, които доста мъчно се прецизират. Може и до съд да се стигне, тези неща ще би трябвало да се уточнят  по правосъден ред ", сподели номинираният от ГЕРБ за заместник-председател в новия състав на ЦИК. Димитров добави, че още не е ясно какъв брой спомагателни машини щe ни трябват за вота след два месеца. " Имаме 9600 машини, належащо е да се посочи в какъв брой секции ще се гласоподава в чужбина ", сподели, на собствен ред Матева.
 Всичките 9,6 хиляди машини за гласоподаване ще бъдат доставени до края на месеца Всичките 9,6 хиляди машини за гласоподаване ще бъдат доставени до края на месеца
Всички 9 хиляди и 600 машини за гласоподаване ще бъдат доставени в България предварително, още до края на този месец, заяви БНР. Първите 300...
От " Сиела " оповестиха, че по контракт те не могат да вършат изказвания без те да са съгласувани с ЦИК. По контракт заплащането би трябвало да стане до два месеца след изборите . Досега е минал половината период. В момента се почистват въпросите към зародили проблеми с машините.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР