Договорът за малцинствата, който предстои да се подпише между България

...
Договорът за малцинствата, който предстои да се подпише между България
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Не крием натрупалите се проблеми с Македония, но търсим решение

Договорът за малцинствата, който следва да се подпише сред България и Македония, е доста значим. Това сподели вицепремиерът Екатерина Захариева в предаването „Панорама“ по Българска национална телевизия.

Захариева посочи, че последните 4 години е имало доста сложности сред двете страни, само че проблемите не се крият, а се търси решение.

„ В Македония няма една българска медия, само че жителите на двете страни е ясно, че желаят да се срещат, туристите са по равно и у нас, и в Македония. Не можем да упрекваме, че е имало нападателна политика по отношение на България, значимо е ние каква политика желаеме да имаме. Относно роуминга има механизми да се понижат цените на употребяваните мобилни услуги. Ние не крием проблемите, насъбрани през годините“, добави външният министър.

Относно арестуваните трима български жители в Одрин, Захариева посочи: „Българите в Одрин към момента са арестувани, единият от тях не е желал да се свързваме със фамилията му, само че работим по тематиката рандеву със фамилиите на другите двама“.

Захариева разяснява и днешния атентат в Египет. Външният министър съобщи, че истината е, че в Европа, в Африка, в Близкия изток, в Азия атентатите са станали всекидневие. „Българите виждат какво повече се случва в Европа. Но ние в министерството следим света и би трябвало да ви кажа, че няма седмица, в която да не се случва гибелен атентат като този в Египет“, добави тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР