Договорът с България отвори кутията на Пандора. Това каза бившият

...
Договорът с България отвори кутията на Пандора. Това каза бившият
Коментари Харесай

Бранко Цървенковски: Договорът с България отвори кутията на Пандора

Договорът с България отвори кутията на Пандора. Това сподели някогашният президент на Република Северна Македония Бранко Цървенковски в границите на изявление на конгрес на Македонската академия на науките и изкуствата, оповестява

„ Във всеки случай не бих приравнил Преспанския контракт с Гърция с Договора за другарство и съдействие с България най-малко по една причина. Преспанското съглашение с Гърция, което не считам за положително, още по-малко за идеално, само че за избор на по-малко зло, въпреки всичко затвори един сложен отворен въпрос. Споразумението с България освен не затвори нито един въпрос, а в противен случай, отвори кутията на Пандора и сътвори основата за цяла поредност от претенции на България, които дотам проникват в националната ни еднаквост и история, че компромисът е просто неосъществим “, добави още Бранко Цървенковски.

" НАТО ще ни пази, Европейски Съюз ще ни храни, настоявам, че нито ще се пазиме, нито ще се храним. Не е ли разумно никой извън да не се интересува повече от нас самите в коя страна ще живеем и каква страна ще оставим на нашите деца и внуци " сподели Цървенковски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР