Договорът на организаторите на Гран При на Малайзия с Формула

...
Договорът на организаторите на Гран При на Малайзия с Формула
Коментари Харесай

Хамилтън: Жалко е, че Ф1 календарът губи Малайзия

Договорът на уредниците на Гран При на Малайзия с Формула 1 изтича в края на идващия сезон, само че през април двете страни стигнаха до взаимно единодушие да бъде преустановен още тази година. Така този уикенд ще следим последното съревнование на пистата „ Сепанг " и съгласно Люис Хамилтън това е тъпо.
Премиерът на Малайзия Нажиб Разак изясни, че аргументите за прекратяването на контракта с шампионата са доста - спадът в продажбите на билети, гледаемостта и туризмът. Пистата е в календара на Формула 1 от 1999 година насам и е предложила голям брой вълнуващи надпревари, в това число успеха на Хамилтън през 2014-а.

" Много е тъжно, че това ще е последното съревнование в Малайзия. Това е най-предизвикателният кръг за колата и тима. От календара си отива едно от най-трудните, в случай че не и най-трудното съревнование през сезона. Трудно ще бъде сменено ", съобщи Хамилтън.

Някои водачи разказват конкуренцията на " Сепанг " като седене в сауна с гащеризон. И в действителност температурите в кокпита доближават 50 градуса, а влажността на въздуха отвън него е 70 %. Тук състезателите губят към 3 литра телесни течности, потейки се в продължение на 90 минути.

Миналата година Люис започва от полпозишън и водеше колоната, само че получи щета в мотора и изгуби надпреварата. Освен трофея, Хамилтън се размина и с едни 25 точки, които по-късно се оказаха решаващи за спечелването на международната купа от Нико Розберг.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР