Договорът на Далич така или иначе изтича през юни 2026

...
Договорът на Далич така или иначе изтича през юни 2026
Коментари Харесай

Въпреки отпадането на отбора: Селекционерът на хърватите Златко Д...

Договорът на Далич по този начин или другояче изтича през юни 2026 година, а Бордът на федерацията не е имал и минимум съмнение дали той ще го извърши докрая или не.

 

" Той е нашият старши треньор и ще продължи да води националния тим на Хърватия. Всички в Борда го коментирахме и се съгласихме с тази позиция. Пред него в този момент е задачата да приготви и да класира тима за международното състезание в Северна Америка ", уточни още президентът на хърватския футболен съюз (ХНС) Крущич.

Далич води " ватрените "   от 2017 година, като в началото беше избор на предходния президент на ХНС Давор Шукер. Под наставленията на Далич отборът приключи втори на международното състезание през 2018-а в Русия, трети на идващото в Катар през 2022-а, има и едно второ място в Лигата на нациите предходната година, а също по този начин класира страната си за две Европейски шампионати.

 

Президентът на федерацията Крущич разяснява също така и бъдещето на огромната звезда Лука Модрич.

" Много се надявам той да остане в националния тим. Надявам се той да бъде нашият капитан в Лигата на нациите, която ни чака и в международните квалификации. Разбира се, той си взема решение за себе си. Но нашата позиция е ясна – ние го желаеме, в случай че ни пита нас ", заключи Крущич.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР