Договорът е за производството на стотици хиляди снаряди и е

...
Договорът е за производството на стотици хиляди снаряди и е
Коментари Харесай

НАТО сключи договор за 1,2 милиарда долара за покупката на снаряди калибър 155 мм

Договорът е за производството на стотици хиляди снаряди и е на стойност 1,2 милиарда $, посочи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Войната, която стартира Русия против Украйна, докара до борба за муниции. Важно е съдружниците да добавят запасите поради помощта, която обезпечават за Украйна, добави той.

Столтенберг означи, че от юли предходната година са подписани контракти за към 10 милиарда $, в това число четири милиарда $ за танкови снаряди и 5,5 милиарда $ за ракети за системите " Пейтриът ". Той добави, че страните от НАТО през днешния ден ще заседават, с цел да преценяват по какъв начин производството на муниции може да бъде увеличено в допълнение.

По думите на генералния секретар почналото тази седмица обучение на пакта е най-голямото от десетилетия и е обвързвано с член 5 от Вашингтонския контракт за взаимна защита.

Не виждаме директна или непосредствена опасност за някой от съдружниците, следим деликатно дейностите на Русия, сподели Столтенберг. Според него Русия няма да посегне на страна от НАТО поради разполагането на спомагателни сили на алианса по източния фланг, увеличените вложения във военно произвеждане и подхванатите учения. Правим всичко това, с цел да не оставим пространство за неправилна оценка от страна на Москва за готовността ни да защитим всяка педя от земята на НАТО. Докато действаме по този начин, нахлуване няма да има, разяснява той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР