Договор за стратегическо партньорство и взаимноизгодно сътрудничество подписаха днес ректорът

...
Договор за стратегическо партньорство и взаимноизгодно сътрудничество подписаха днес ректорът
Коментари Харесай

Договор за стратегическо партньорство сключиха Апелативен съд - Варна и ИУ-Варна

 Договор за стратегическо партньорство и взаимноизгодно съдействие подписаха през днешния ден ректорът на ИУ-Варна проф.д-р Евгени Станимиров и Ванухи Аракелян – ръководител на Апелативен съд – Варна.

Двете институции ще обединят старания за образуване на взаимни прояви и начинания, свързани с просветителния развой сред Катедра " Правни науки “ при ИУ – Варна и Апелативен съд – Варна. " Партньорството е вследствие на дейното взаимоотношение сред Катедра " Правни науки “ в ИУ- Варна и Апелативен съд - Варна, сподели в обръщението си Ванухи Аракелян - ръководител на правосъдната институция и добави, че " през последните години са провеждани взаимно извънредно разнородни по своя темперамент планове, конгреси и начинания, които подкрепят обвързването на теорията с практиката по настоящи правни въпроси. Съдиите от Апелативен съд – Варна участват интензивно в просветителния развой на ИУ – Варна с обществени лекции и преподавателска активност, включително и по специалността " Съдебна администрация “.

Ректорът на ИУ – Варна проф. доктор Евгени Станимиров съобщи, че цени извънредно високо задачите на това стратегическо партньорство. " Уменията и компетенциите са основни за всяка администрация “ сподели ректорът и добави, че " добавената стойност на партньорството сред двете институции ще е извънредно огромна в бъдеще.

Планираните действия в процеса на съдействието са взаимни научни прояви: конференции, семинари, симпозиуми, отдадени на определяне на трайна връзка сред теорията и дни на отворените порти, участия в национални и интернационалните научни планове, обществено показване на монографии, отчети и проучвания, лекции, и образования на съдии пред студенти на ИУ посредством Катедра " Правни науки “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР