Договор за близо 37,5 млн. лв. с ДДС подписа „Информационно

...
Договор за близо 37,5 млн. лв. с ДДС подписа „Информационно
Коментари Харесай

„Информационно обслужване“ АД подписа договор за над 37 млн. лв., отчете 5,3 млн. приходи за 3 месеца

Договор за близо 37,5 млн. лева с Данък добавена стойност подписа „ Информационно обслужване “ АД с финансовото министерство. Той е за изнесени действия по ръководство на осведомителните технологии услуги в системата на Министерство на финансите.
Процедурата е била лимитирана – с осъществяване на прелиминарен асортимент. Акционерното сдружение, което е съвсем 100% благосъстоятелност на страната посредством Министерството на финансите, е било единствен претендент. Респективно, и единственият поканен да подаде оферта в изискващата се уверение за сигурност с минимално равнище " Поверително " поръчка, е тя.
Срокът на контракта е за три години. В него са закрепени няколко услуги, които би трябвало да се извършват в процеса на осъществяването му за системата на МФ и второстепенните разпоредители към ведомството на Владислав Горанов.
В това число са: ръководство на мрежата за транспорт на данни; поддържане на ИТ инфраструктурата в МФ; поддържане и надграждане на прибавен софтуер; консултантски услуги в системата на МФ; доокомплектовка на съществуващи ИТ инфраструктури в системата на МФ; интеграция на прибавен програмен продукт за Агенция „ Митници “; поддържане на SAP системата в МФ; център за обслужване на консуматори в Агенция „ Митници “.
Контрактът е бил подписан при започване на месец април, само че докладван на 22-ри април.
Преди няколко дни пък от акционерното сдружение се похвалиха, че единствено за първото тримесечие на тази година имат доходи от 5,3 млн. лева
„ Резултатът е с 10% по-висок по отношение на същия интервал на миналата година, а по отношение на бизнес проекта за актуалната година растежът е 9%. Ефективността на труда (приходи на едно заето лице) е повишена с 10% спрямо плануваната за интервала и е с 15% по-висока от предишна година. Персоналът на “Информационно обслужване” е намалял с 5% в следствие от усъвършенстване на процесите “, се сочи в известието.
В него се добавя, че принос към регистрираните резултати имат подписаните нови контракти при започване на 2019 година за създаване, внедряване и гаранционна поддръжка на осведомителни системи за централната и локална администрация, както и за държавни предприятия.
Ефект върху регистрирания резултат има и продължаващото осъществяване на контракти от предходната година като: създаване на осведомителна система „ Електронни публични поръчки “ за АОП; обединен портал за електронно правораздаване за МП; надграждане на указател Булстат за АВ.
„ Информационно обслужване” АД е измежду водачите в региона на даването на високотехнологични услуги в ИКТ бранша в България. Компанията е профилирана в построяването, развиването и поддръжката на осведомителни системи с национално значение. Сред тях са осведомителните системи на Министерство на външните работи, системата за ръководство на приходите от локални налози и такси, главните осведомителни системи на Национална агенция за приходите, в това число и обществените услуги на организацията, системите на МФ и Агенция „ Митници “. Дружеството е софтуерен сътрудник на ЦИК “, се споделя още в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР