Договор на стойност 21,960 млн. лв. с ДДС подписа Софийска

...
Договор на стойност 21,960 млн. лв. с ДДС подписа Софийска
Коментари Харесай

Близки до Румен Петков спечелиха договор за милиони за охрана на обекти на Софийска вода

Договор на стойност 21,960 млн. лева с Данък добавена стойност подписа " Софийска вода " АД за защита на обектите си с компания " Апелативен съд Скорпио " ООД.
Процедурата, посредством която е станал изборът, е договаряне с предварителна покана за присъединяване по квалификационна система. " Софийска вода " е секторен възложител, защото прави активност във водоснабдяването и разходва средства, получени вследствие на предоставена от компанията социална услуга, категорично посочена в Закона за публичните поръчки.
Спечелилата търга компания е благосъстоятелност на Васка Пенкова – брачна половинка на Камен Пенков, някогашен зам.-министър на вътрешните работи в тройната коалиция по времето на Румен Петков. За подизпълнител, който поема 20% от дейностите по поръчката, тя е наела " Професионална отбрана – Електроник " ООД, с шеф Валери Замфиров.
Покани за присъединяване в процедурата са били изпратени до " Елитком 95 " ЕАД и до " Апелативен съд Скорпио ". Офертите на двамата съперници били изрядни, само че втората е предложила малко по-ниска цена. Именно поради това е класирана преди всичко и с нея е подписан договорът, който е с 5-годишен период на осъществяване.
Обект на поръчката са 93 обекта, които ще се охраняват със сигнално охранителна техника и автопатрули. 20 от обектите са с 24-часова физическа защита (стационарен пост). 14 обекта ще се охраняват с пеши обход, един е с дневен стационарен пост, един – за защита на мобилен център за обслужване на клиенти, и един – с нощен стационарен пост в работни дни и денонощен в почивни и празнични.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР