Догодина в България ще има умни градове с 5G мрежи,

...
Догодина в България ще има умни градове с 5G мрежи,
Коментари Харесай

Догодина ще има умни 5G градове в България

Догодина в България ще има " умни градове " с 5G мрежи, разгласи министърът на превоза Росен Желязков. В средата на идната година мобилните оператори ще получат честотите от радиоспектъра за създаване на мрежи от пето потомство.

5G ще е като " ракетно гориво " за световното софтуерно развиване: самостоятелни коли, трансфер на невъобразим по размер информация, виртуална действителност, незабавен достъп - това ще отключи мрежата от пето потомство.

5G разрешава безусловно всичко в света на технологиите, и освен: от хирургична отдалечена интервенция през транспорт на данни без закъснение до ръководство на индустриални процеси от разстояние.

5G ще сътвори " умни градове ", които ще наблюдават " здравето " на здания, мостове и инфраструктура. В дома електроуредите ще си приказват между тях. На пътя ще се движат самостоятелни коли. В медицината: китайският хирург Линг Джъпей през март извърши отдалечена мозъчна интервенция от 3000 км. с 5G технология.

Ласло Тот, Международна асоциация на телекомуникационните оператори: Следващият преход в мобилните технологии трансформира играта напълно. Наричаме я четвъртата индустриална гражданска война. Невижданата в световен мащаб цифрова съгласуваност ще сътвори " стопанска система на знанието ".
5G, обаче, събра страховете на хиляди хора по целия свят, обезпокоени за здравето си.

Снимки на умрели птици край 5G антени заляха мрежата. Учените още спорят за вредата от 5G. Не е потвърдено, че 5G-излъчванията в нормите вредят на здравето, каквито са всички нейонизиращи лъчения от подобен вид.

Коста Костов, проф. по белодробни заболявания: Например, слънчевите лъчи. Видимата слънчева светлина, която всеки ден употребяваме. Тук са и всички тези уреди в нашето домакинство, които употребяваме всеки ден. Микровълновата печка, фурната, хладилникът.
Праговете за йонизиращи лъчения в България са 45 пъти по-ниски от междинните за Европейски Съюз. За да стане 5G технологията факт и у нас - би трябвало, обаче, да се опрости режима за построяването на 5G мрежите.
Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: В момента режимът за построяването на мобилна станция е трета категория, т.е. тя е приравнена на построяването на Водноелектрическа централа.
Законът ще бъде изменен, а от средата на 2020-а година - когато КРС ще отдаде честоти за 5G - ще понижи и цените с 50%.
Иван Димитров, ръководител на Комисията за контролиране на известията: Еднократна административна такса за 700 мегахерца в изменената цена предвиждаме цена от порядъка на 120 000 лв..
Първенците по въвеждане на 5G мрежи в света са Съединени американски щати, Япония, Южна Корея, Китай и Европейският съюз.

Ако го вкара в този момент, 5G ще увеличи Брутният вътрешен продукт на България с 15 милиарда $ до в средата на идващото десетилетие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР