Догодина ще има избори 3 пъти. Това прогнозира пред bTV

...
Догодина ще има избори 3 пъти. Това прогнозира пред bTV
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Ще ходим на избори 3 пъти догодина

Догодина ще има избори 3 пъти. Това предвижда пред bTV зам.-председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев от Движение за права и свободи. Според него предварителният парламентарен избор е неминуем.

Цонев бе безапелационен, че оставката на Валери Симеонов е победа на гражданското общество. По думите му обаче за Движение за права и свободи тя не взема решение казуса, държавното управление генерира единствено неустойчивост и би трябвало да си върви.

От Движение за права и свободи са срещу депутатските заплати да бъдат замразени. " Ние считаме, че работим, гласоподавателите също могат да кажат, че събота и неделя нашите депутати не почиват, вършат срещи, обикалят регионите ", акцентира националният представител от Движение за права и свободи.

Ако заплатата е обвързана с повишение на заплатите в страната и те се подвигат, по какъв различен аршин да бъдат обвързани депутатските заплати, попита Цонев.

" Ние сме за това качеството на нашия труд да се покачва, само че не по този популистки метод да разгласяваме на хората: " Не ни давайте пари, тъй като ние не ги заслужаваме ". Ами добре тогава, да не получаваме никакви пари. Ние разчитаме на тези пари ", означи той.

Според него най-големият минус на бюджета е, че не е насочен към икономическия цикъл. Многото разноски в тези неформирани системи не са ориентирани към промени, а към неефективни заплащания, счита той.

По мотив бюджета за здраве за следващата година Цонев уточни, че всяка година се дават от ден на ден пари в опазването на здравето и всяка година пациентите и лекарите са все по-недоволни. По думите му бюджетът за опазване на здравето за 20 години е повишен 8 пъти, а съгласно него 80 пъти е повишено недоволството от системата на опазването на здравето. Реформата спря през 2000 година и от този момент нищо не се пипа. Нереформираността на системата допуска, че като изливаш повече пари, усилваш дефектите, а не резултатите, сподели още Йордан Цонев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР