Догодина се очаква да започне проектирането на новата Съдебна палата

...
Догодина се очаква да започне проектирането на новата Съдебна палата
Коментари Харесай

Догодина ще започне проектирането на новата Съдебна палата във Варна

Догодина се чака да стартира проектирането на новата Съдебна палата във Варна. Това съобщи националният представител от ГЕРБ/СДС - Варна Бранимир Балачев.

" Заявявам цялостната подготвеност на Министерството на правораздаването за прекачване на въпросния парцел към Висш съдебен съвет “, съобщи по време на парламентарния надзор през днешния ден служебният министър Крум Зарков в отговор на въпроса на варненския народен представител.
Теренът, по прочут като Цирковата площадка, е благосъстоятелност на правосъдното министерство, като със подпомагане на Община Варна е инициирана кадастрална смяна и са подхванати всички нужни дейности за сформиране на нови актове за държавна благосъстоятелност и парцелът посредством регионалния шеф да бъде възложен на Висш съдебен съвет.

" Над 1000 магистрати и над 1.5 млн.граждани от цяла Североизточна България чакат това решение. Местната власт, държавното управление в лицето на регионалния шеф, Министерството на правораздаването, а и Висш съдебен съвет работят в една посока, тъй че теренът да бъде обезпечен и на дневен ред скоро ще бъдат проектирането и бюджетирането ", увери министърът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР