Догодина няма да има промяна в цената на винетките, от

...
Догодина няма да има промяна в цената на винетките, от
Коментари Харесай

Без промяна в цените на винетките догодина

Догодина няма да има смяна в цената на винетките, от мен такова предложение няма да има. Това заяви на брифинг министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

Събраните пътни такси от лекотоварни коли от 1 януари до 20 декември надвишават 265,6 млн. лв., до момента в който водачите на тежкотоварни камиони са платили 154 млн. лв.. Министърът разгласи това за неправда. 

" Замисълът на пътните такси е тежкотоварните коли да заплащат повече, а в този момент е тъкмо противоположното. Ще има диалози с превозвачите по тази тематика ", сподели министър Караджов.

" Началото на второто тримесечие на 2022 година ми се коства добра концепция за разширение на обсега на пътната такса. Събираните пари от пътни такси в този момент са безусловно незадоволително за ремонт на пътищата. Ползването на пътищата би трябвало да се заплаща от ползвателите. Трябва да се заплаща, въпреки и не незабавно, обективна такса, както за първокласната, по този начин и за второкласна пътна мрежа ", добави Караджов. 

Вицепремиерът сподели, че ще се причисли към настояването за въвеждане на " зелен документ ", когато се стигне до нарастване на болните от COVID-19. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР