Догодина ЕС ще може да произведе един милион снаряда, съобщи

...
Догодина ЕС ще може да произведе един милион снаряда, съобщи
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Догодина ЕС ще може да произведе 1 млн. снаряда

Догодина Европейски Съюз ще може да създаде един милион снаряда, заяви през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на събитие, проведено от Европейската организация по защита. Тя добави, че Европейски Съюз към този момент е доставил или сега създава за Украйна 480 хиляди снаряда.

 

Фон дер Лайен приказва за нуждата от повишение на европейското военно произвеждане поради потребностите на украинските сили и с цел да се запълнят запасите в Европейски Съюз. По нейните думи е належащо поръчките да се извършват от европейски предприятия, с цел да се приключи съществуващата взаимозависимост от импорт.

 

Войната в Украйна е обвързвана с разход на военно съоръжение повече от всяка друга война до момента. Русия от началото на войната е изстреляла 10 милиона снаряда за година, Украйна употребява 10 хиляди дрона месечно, уточни ръководителят на Европейска комисия.

 

Истината е, че нямахме задоволително ресурси от муниции, тъй като мислехме, че не ни трябват. Въоръжените сили на страните от Европейски Съюз би трябвало да бъдат в подготвеност за противопоставяне на всевъзможни закани. Необходим е по-силен европейски принос за активността на НАТО, настоя Фон дер Лайен.

 

Имаме стратегическа отговорност освен към Украйна, а и към страните от Западните Балкани. Променената стратегическата среда постанова отговорността Европейски Съюз да поддържа Украйна във войната, докато е належащо. Няма да бъде елементарно, само че задължението ни би трябвало да бъде хладнокръвен. Русия се пробва да си върне самодейността, ситуацията на бойното поле е сложна. Това не е причина да се понижи, а да се усили поддръжката за украинците. Путин няма цялостен надзор над присвоените украински области, Украйна изтласка съветските сили от половината от в началото овладените земи, добави Фон дер Лайен.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР