Dogecoin (DOGE) поскъпна с около 3%, достигайки малко над $0.090,

...
Dogecoin (DOGE) поскъпна с около 3%, достигайки малко над $0.090,
Коментари Харесай

Цената на Dogecoin скочи значително след новината за Ferrari и DOGE

Dogecoin (DOGE) нарастна с към 3%, достигайки малко над $0.090, след известия, в които се загатва за евентуална интеграция с производителя на първокласни спортни коли Ferrari като разплащателно средство.

Скокът на онлайн споменаванията към Dogecoin беше видим, като резултатът от обществената му доминация набъбна със 125% в границите на една седмица, съгласно разбор на данни, възложен от LunarCrush Pro.

24-часовият размер на търговията с DOGE означи забележителен скок от малко над 140% до $804.8 милиона, съгласно данни, предоставени от CoinMarketCap към оня миг.

Според информацията компанията Ferrari публично си партнира с BitPay, с цел да рационализира транзакциите с криптовалути като техен платежен процесор. Автомобилната компания, известна със своите високоскоростни коли, е почнала да изследва заплащанията с криптовалута като алтернатива още през октомври 2023 година в Съединени американски щати и има планове да разшири този способ на заплащане и на европейските пазари, както удостовери шефът на маркетинга и търговията на сдружението.

Търговската интензивност на Dogecoin също означи внезапен растеж, като през миналия ден спот размерите на търговия доближиха $500 милиона, съгласно данни на CoinMarketCap. Освен това IntoTheBlock показа други данни, съгласно които 64% от вложителите в Dogecoin сега са на облага заради скока на цената на монетата.

Увеличаването на цената на Dogecoin съответствува с полемиките към приемането му за транзакции. Спекулациите бяха подхранени частично от предходни мнения на Илон Мъск в Twitter по отношение на пригодността на Dogecoin за заплащания в абонаментната услуга Twitter Blue. Компанията на Мъск, Tesla, към този момент даде опция за закупуване на фирмени артикули с Dogecoin посредством Tesla Store.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР