Доган може да накара ГЕРБ да махне своя зам.-председател. Така

...
Доган може да накара ГЕРБ да махне своя зам.-председател. Така
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Доган накара ГЕРБ да махнат Цветанов


Доган може да накара ГЕРБ да махне своя зам.-председател. Така Валери Симеонов, някогашен вицепремиер в сегашния кабинет на Бойко Борисов и съдружен сътрудник на държавното управление, разяснява пред Nova отстраняването на Цветан Цветанов от всичко управителни постове в партията и Народното събрание поради абсурда „ Апартаментгейт “. Според него образец за въздействието на Движение за права и свободи в ръководещата партия е преотстъпването на огромна част от „ Студения запас “ на Топлоелектрическа централа „ Варна “, мажоритарна благосъстоятелност на почетния ръководител на Движение за права и свободи - Ахмед Доган.

„ В случая, страната беше изнудена да даде леден запас на Топлоелектрическа централа „ Варна “, откакто държавния Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ се отхвърли от студения запас и подари към 60 млн. лева на Топлоелектрическа централа „ Варна “, която даже нямаше опция да поддържа запас “, сподели Симеонов. Според него ГЕРБ в избрани случаи извършват икономическите ползи на Движение за права и свободи.

Запитан за какво не е направил нещо по този въпрос, Симеонов побърза да се разграничи от ръководството, макар че дълго беше вицепремиер и към момента е част от ръководещата коалиция.

„ Нашето присъединяване във властта беше рехаво. Ние нямахме министерство, нямахме администрация, с която да прокараме решения през Народното събрание. Всичко сме прокарвали с напъните на 5-6 индивида и сме употребили външни адвокатски фирми. Оградата беше приключена, българските общности поучиха достъп до българския трудов пазар, сложихме ред в курортите. Нещо въпреки всичко успяхме да направи, само че не сме участник в далаверите на високо равнище “, сподели Симеонов.

Според него няма различен политик в България с по-опозиционно държание и да е подлагал на критика повече властта. „ Катарзисът при мен от дълго време е пристигнал. Надали е имало някой различен с по-нормално и опозиционно държание от мен. Не е предизборно това сгъстяване на тона “, безапелационен е той.

Симеонов е безапелационен, че има съществени далавери в енергетиката и туризма, за които е подал сигнали. „ Прокуратурата дава отговор, че издигнат на пясъка мол е преместваем обект, а не градеж. Прокуратурата в множеството случаи обслужва властта. Не мисля, че е обикновено всяка сряда основният прокурор да е при министър-председателя “, счита депутатът от НФСБ. Той е на мнение, че държавното обвиняване е прекомерно близо до властта, само че все пак поддържа кандидатурата за основен прокурор на Иван Гешев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР