Доброволци залесяват гора край Суходол. Това е един от най-мащабните

...
Доброволци залесяват гора край Суходол. Това е един от най-мащабните
Коментари Харесай

Доброволци правят нова гора край Суходол

Доброволци залесяват гора край Суходол. Това е един от най-мащабните планове, който Столичната община осъществя за трета година. Той е ориентиран към промяна на пустеещ общински терен край града. Общината обезпечава фиданките, уредите за засаждане и ръкавиците, а за самото засаждане се разчита само на доброволци, оповестява Бг он еър.

Десетки въодушевени доброволци се събраха да посадят новата гора на София. Идеята е да бъдат засадени 225 декара с широколистни дървета от типовете липа и акация. Целта е след към 15-20 години там да има 125 хиляди броя ароматни дървета. За трите залесителни сезона са засадени 30 хиляди дръвчета и са взели участие над 5 000 доброволци. Един декар широколистна гора може да пречисти към 7 тона прахуляк.

За облекчение на всички, които желаят да засадят дръвчета в Новата гора, има краткотрайна автобусна линия. Началната спирка е метростанция " Вардар ", а последната - Новата гора на София. Засажданията този сезон ще се организират всяка събота и неделя от 10:00 часа до 16:00 и ще продължат, до момента в който времето разрешава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР